25
JUL
2017

Een betere wereld voor onze kinderen!

Posted By :
Comments : 0

Een betere wereld voor onze kinderenBij TKC vinden we het belangrijk om een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Dat kunnen we niet alleen, daarom werken we samen met Net4kids!

Samen met Net4kids hebben we 2 projecten uitgekozen die zich richten op een betere wereld voor kinderen. Beide projecten richten zich op het creëren van betere omstandigheden voor kinderen in derde wereldlanden. Het thema is “een veilig thuis om in te leren”, dat willen we toch allemaal voor onze kinderen?

 

Samen delen

We delen deze projecten met onze klanten, als waardering voor de samenwerking. Voor elk project delen we 6 certificaten uit. Daarna kiezen we het volgende project. Het eerste certificaat hebben we aan Triodos bank gegeven.

 

Meer over de projecten:

Watoto Wema land

In Kenia leven er nog altijd miljoenen kinderen in extreme armoede, zoals in de sloppenwijken van Nairobi. Zonder steun is hun situatie uitzichtloos. Armoede zorgt voor een instabiele thuissituatie waarin kinderen niet naar school gaan en ondervoed zijn. Ook hebben veel kinderen ouders verloren aan HIV/Aids of zijn slachtoffer van mishandeling. Als gevolg hiervan grijpen deze kinderen naar drugs, alcohol of belanden in de criminaliteit. Net4kids biedt samen met projectpartner Watoto Wema een veilig onderkomen aan deze kwetsbare kinderen die nergens meer naartoe lijken te kunnen gaan. Ze stellen hen door middel van een duurzame leef – en leeromgeving in staat om een opleiding te volgen en een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving. Omdat elke situatie per kind verschilt, bekijkt Watoto Wema wat de best passende opvang is en maakt zich sterk voor re-integratie met familieleden. Voor de kinderen die nergens terecht kunnen creëert projectpartner opvang in het Watoto Wema Centre, waar ze veilig kunnen opgroeien en zich verder kunnen ontwikkelen zodat ze een zelfstandige en onafhankelijke toekomst tegemoet kunnen gaan.

 

SSH Foster a child programme

HIV/Aids is een enorm probleem in Tamil Nadu, het droge, zeer arme zuiden van India. Veel kinderen raken hun ouders kwijt aan deze ziekte of zijn zelf besmet. Omdat “wegtransport” de grootste werkgever is in deze regio, verspreidt HIV/Aids zich snel en laten veel chauffeurs weduwen achter en veelal daarmee hun kinderen aan hun lot over. In landen als India heeft een dergelijke ziekte een enorme impact op gezinnen: financieel en sociaal. HIV/Aids betekent niet alleen vaak het verlies van een familielid maar ook een dramatische wending naar kansloze gezinsomstandigheden met armoede, uitsluiting en uitbuiting. Er heerst nog een groot stigma rondom HIV/Aids en gezinnen worden nog steeds verstoten als blijkt dat ze besmet zijn. Kinderen moeten veelal werken, zijn te ziek om naar school te gaan of worden totaal geïsoleerd. Net4kids wil deze kinderen helpen en onze lokale projectpartner SSH heeft daarvoor een integrale aanpak ontwikkeld met aandacht voor scholing, gezondheid, integratie, sociale ontwikkeling en destigmatisering.

 
Net4kids en wij zijn erg enthousiast over deze belangrijke projecten. Deze zullen ervoor zorgen dat veel kinderen in 2017 weer een stap vooruit kunnen om aan hun toekomst te bouwen. Wij zien dan ook uit naar een succesvolle toekomstige samenwerking met jou!

 

Help deze kids door de banner te delen en Net4kids onder de aandacht te brengen. Hoe meer kinderen we helpen, hoe beter! Doe je mee?