02
FEB
2018

Wij zoeken nieuwe service content consultants!

Posted By :
Comments : 0

Wij zoeken nieuwe collega’s! We’re looking for new colleagues! Vi søger nye kolleger! Nous cherchons de nouveaux collègues! Vi leter etter nye kolleger! 

 

Wie zijn wij?

Iedereen is klant. Van een bank, van een verzekeringsorganisatie of van een winkelketen. Heb je als klant een vraag of probleem, dan wil je dat je wordt geholpen. Of je nu met een medewerker chat, appt of belt. Online of in de winkel. Je wilt dat hij het voor je oplost. Je wilt niet 10 keer dezelfde vraag stellen en van het kastje naar de muur worden gestuurd. Nee, jij verwacht in 1 keer het juiste antwoord.

Dat is precies wat wij bij TKC digital doen. Wij begeleiden bedrijven en organisaties met hun digitale service transformatie. Daarbij leggen we de focus op het inrichten van kennismanagement. Samen richten we het proces in dat het beste bij onze klant past. Zonder poespas. Wij willen dat hoe de klant zijn vraag ook stelt, hij altijd hetzelfde antwoord krijgt.  In 1 keer goed, want daar houden we van.

En nu jij

En daar kom jij in het spel. Je beschikt over een ijzersterk gevoel voor taal en voelt de (soms verborgen) behoefte van de klant aan. Dankzij jouw kritische blik en taalvaardigheid zet jij ingewikkelde bedrijfsteksten om in eenvoudige, duidelijke klanttaal.

Je geeft advies, verzorgt trainingen op het gebied van klantgericht schrijven en schrijft zelf met onze klanten mee. Voor een interne kennisbank, website, chatbot of ieder ander kanaal.

Wij + Jij = Team

We groeien, daarom zoeken we échte taalexperts. Het liefst experts in meerdere talen. Als team zorgen we ervoor dat de klant zijn antwoord vindt. Gewoon zoals het is. Juist, voor iedereen begrijpelijk en snel vindbaar: in 1 keer goed. Daarnaast kunnen we het goed met elkaar vinden en zo zorgen we samen voor een mooie toekomst!

Denk je dat het wat kan worden tussen ons? Laat het ons weten via meriam@tkcdigital.com